Hvorfor benytte seg av SEO i din bedrift

Hvorfor benytte seg av SEO i din bedrift

I dette innlegget skal jeg gå inn på hvordan en kan ta i bruk SEO for din egen bedrift, og viktigheten ved å ta det i bruk. Så mye som 90 % av all informasjonsinnhenting i dag starter med et søk, mens 74% av alle kjøp i Norge begynner med at noen søker på nett. Søkemotorer som Google er en av de viktigste kildene til trafikk for enhver nettside, alt fra kjøpeklare kunder, til de som er tidlig i kundereisen og på informasjonsjakt. Det vil derfor være essensielt at merkevaren din er godt synlig.

Hva er SEO, og hvorfor benytte seg av det?

Søkemotoroptimalisering (SEO) er en samling metoder som brukes til å skape synlighet på nett. SEO handler om å overbevise søkemotorene om at dine nettsider er de mest relevante for brukerene som søker informasjon om et produkt eller en tjeneste du tilbyr.

Søkemotoroptimalisering er viktig for at bedriften skal kunne være synlig for brukerene, og for at de skal kunne øke trafikken på nettsiden. Dette er viktig for at nettsiden skal kunne være synlig fremfor konkurrentene, samtidig som at nettsiden vil være mer relevant for brukerene. Å havne på side to i Google har ingen hensikt da dagens forbrukere tar så raske beslutninger.

Analyse Før en setter i gang med SEO, må en gjøre en grundig analyse av nettsiden. Da får en luket bort tekniske feil og mangler som gjør at nettsiden presterer dårligere. Det er viktig å tenke på å ha:

  • En brukervennlig nettside
  • Gode overskrifter og titler
  • Gode bildebeskrivelser og metabeskrivelser
  • Finne ut hvilke ord som søkes på
  • Helst bruke domene (.no)
  • God informasjon om produkter/tjenester
  • Sørge for at nettsiden er responsiv
  • luke vekk tekniske feil og mangler
Søkemotoroptimalisering
Bilde hentet fra Medienor.no

En kan også ta i bruk Google Trends for å finne ut hva folk søker etter. Her kan en sammenligne søkeord for å se hvilke ord som blir mest brukt, noe som gir en stor fordel

For at potensielle kunder skal velge å «trykke» seg inn på din bedrift i søkeresultatene vil det være viktig å ha gode «metabeskrivelser». Det vil si informasjonen som kommer opp under selve nettsiden i søkeresultatene hos eksempelvis google. Metadata er informasjon som følger nettsidens adresse, og er helt essensielt for god SEO.

Men denne informasjonen står ikke på selve nettsiden når man trykker seg inn, men en unik beskrivelse av det man muligens er ute etter å kjøpe. En god metabeskrivelse gjør det lettere for brukeren å forstå innholdet, og får flere til å kikke på og dele det.

For å oppsummere må nettsiden være godt tilpasset den besøkende, og samtidig ha høy grad av brukervennlighet. Ved å ta i bruk Google trends vil en kunne finne ut hva folk søker på, for å så benytte seg av denne informasjonen for å optimalisere søkemotoren og komme seg høyt opp på søk.

Kilder:

https://www.sempro.no/nyheter/sokemotoroptimalisering-seo?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMInpfs3Ibg8AIVk9ayCh0qYwItEAAYAyAAEgJbc_D_BwE

https://synlighet.no/blogg/hva-er-seo/

Medienor.no/sokemotoroptimalisering-slik-knuser-du-konkurransen-med-seo/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.