Vurdering av nettsiden Kicks.no

Vurdering av nettsiden Kicks.no

I dette blogginnlegget skal jeg gå inn på Kicks sin nettside og vurdere den etter de 10 kriteriene fra Inevo.

KICKS er Nordens ledende skjønnhetskjede og tilbyr et helhetskonsept innenfor makeup, duft, hudpleie og hårpleie. Med utdannede skjønnhetseksperter i 250 butikker i Sverige, Norge og Finland og en moderne omnikanalsløsning, der fysisk butikk og e-handel er integrert, tilbyr KICKS personlige og inspirerende skjønnhetstjenester og rundt 25 000 produkter fra 300 varemerker.

10 vurderingskriterier for hvordan vurdere en nettbutikk:

1.Førsteinntrykk

Når det kommer til førsteinntrykk så er dette i likhet med førsteinntrykk av personer avgjørende for nettbutikker. Dersom du får et dårlig førsteinntrykk av Kicks, så vil dette være noe som er viktig å jobbe med fremover.

I følge Evem Ødegård for Inevo kan vi avgjøre om nettbutikken er god ved å sjekke om vi kan svare på de tre spørsmålene under i løpet av fem sekunder:
 

  • Har jeg kommet til riktig sted?
  • Hva er det jeg kan gjøre her?
  • Hvorfor skal jeg gjøre det her?

For at vi som kunder skal kunne svare på disse spørsmålene så vil det være viktig at nettsiden er appelerende, at viktig informasjon kommer tydelig frem og at det er lett å finne frem.

Kicks har en relativt ren og ryddig nettside, og det første som kommer tydelig opp er informasjon om salget de har nå, og at butikker tilbyr «ring og hent». Det er tydelig at du har kommet frem til riktig sted dersom du vet at Kicks tilbyr skjønnhetsprodukter, men det er ingenting ved førsteinntrykket på bildet under som tilsier at de selger skjønnhetsprodukter.

Bilde hentet fra Kicks.no

Logoen kommer også tydelig frem i venstre hjørne, og generell informasjon om frakt, levering og kundeprofil ligger i topplinjen på siden. I og med at salget er det første som kommer tydelig opp, og at du må bla lenger ned på siden for å virkelig se hva nettsiden faktisk tilbyr.

Bilde hentet fra Kicks.no

Lengre ned på siden ser jeg at de har tatt i bruk mitt navn og denne personifiseringen vil jeg tro er et godt valg av Kicks når det gjelder å fange kundenes oppmerksomhet. Til tross for at personifiseringen kan være en fordel, så kommer den lengre ned på siden og interessen til kunden kan allerede være borte.

2.Synlighet

Det å være synlig vil være viktig for Kicks da det finnes såpass mange konkurrenter. Først og fremst er det viktig at de er synlige under sitt eget navn, men det å værs synlig også ved søk i kategorier innen sminke og velvære vil også være en fordel.

Jeg vil si nettbutikken har en relativt god synlighet, og både ved søk på bedriftens navn og en utvalgt kategori havner Kicks øverste på listen. Det kan virke som at Kicks er gode både på å ta i bruk Search Engine Optimizing (SEO) og Search Engine Marketing (SEM).

3.Brukervennlighet

Det er viktig å finne ut om nettstedet er intuitivt satt opp. Den må være brukervennlig slik at potensielle kunder ikke sliter med å finne frem eller at ting tar tid. Det er spesielt viktig at nettstedet er beregnet for bruk på mobil.

For meg så er nettsiden lett å ta i bruk, og rullegardinen på venstre side gjør det enkelt å finne frem til det man ønsker. I tillegg kommer du direkte inn på salget, og chatboks med kundeservice er lett tilgjengelig på høyre side.

4.Kjøpsprosess

Det er viktig at kjøpsprosessen er lagt opp enklest mulig for kunden, slik at handelen på nettsiden ikke blir et «tiltak». For å kunne få til dette vil det være optimalt å ha færrest mulig utfyllings-punkter og informasjon om frakt-alternativer og levering må være tydelig tidlig i kjøpsprosessen. Dersom man er medlem i Kicks kundeklubb vil denne prosessen kunne gå raskere dersom du skal handle flere ganger. I tillegg ligger informasjon som dine seneste kjøp og returer inne i systemet, slik at du enkelt kan finne frem til denne informasjonen.

Det første man ser når man går inn på siden er en beskjed om at du har et personlig tilbud. Det at dette kommer opp helt i starten av kjøpsprosessen fører til at kunden har en «ekstra» god grunn til å handle, og ser fordelen ved å velge Kicks.

Etter å ha trykket seg inn på et produkt, så er det tydeliggjort noen punkter om frakt og leveranse før kunden kan gå videre til handlevognen og kassa.

En kan også velge å gå direkte til kassen i det en legger et produkt i handlevognen, noe som gjør kjøpsprosessen enda litt enklere for kunden.

I neste steg i kjøpsprossen har en mulighet til å huke av dersom en har ulike personlige tilbud, bonussjekker, gavekort og lignende. Du kan også bestemme om du ønsker å få med to gratis vareprøver.

Videre gjøres valg av levering og betaling enkelt ved at kunden kan huke av for det de velger, og muligheten for bruk av Vipps og Klarna gjør kjøpsopplevelsen både trygg og enkel.

5.Teknologi/hastighet

I følge Fastcompany forlater 1/4 nettsiden hvis den tar mer enn 4 sekunder å laste inn, og ennå flere på mobil. Det vil derfor være viktig for Kicks å være obs på dette, slik at de ikke mister kunder allerede før de har kommet inn på nettsiden. Via nettsiden Google PageSpeed Insight tool har jeg målt hastigheten til nettsiden Kicks.no

Resultatene av hastighetstest på PageSpeed Insight

Ut ifra testene har Kicks.no relativt godt resultat på 62 i score i hastighet når det gjelder deres nettside ved bruk av datamaskin. Resultatet ved bruk av mobiltelefon var derimot ekstremt dårlig, med en score på bare 13. Kicks har helt klart forbedringspotensiale, spesielt når det gjelder hastigheten av opplastning på mobil. De er avhengig av å få dette til å fungere best mulig da kjøp av produkter via mobiltelefon bare blir mer og mer vanlig.

6.Kundetilfredshet

Gode omtaler og vurderinger av produktet eller nettsiden vil være en hjelp for Kicks når kunder vurderer å kjøpe noe på deres nettside. Kicks er gode på dette, og har en egen funksjon som sørger for at kunder kan legge til omtaler under hvert enkelt produkt i tillegg til å kunne gi «likes» til de kommentarene som mange er enige i.

De kommentarene som har fått flest likes blir automatisk rangert høyest opp på listen og det blir tydelig for potensielle kunder at de kan stole på disse vurderingene. I tillegg har nettsiden en funksjon der man rangerer produktet med «smileys» og helt øverst står det snittresultatet på antall smileys og totalt antall omtaler av produktet. Alle disse funksjonene er med på å gjøre det enklere for en potensiell kunde å ta et mest mulig riktig valg, og kan overbevise til kjøp. Mange nettsider fjerner omtaler som er dårlige og det blir sett på som et faresignal dersom en nettside kun har positive omtaler. Etter å ha sett på ulike omtaler til ulike produkter på deres nettside ser jeg at dette ikke gjelder Kicks.no da de også har mindre gode omtaler liggende.

7.Trygghet

Mange er skeptiske til å handle på nett, og historier om svindel og utrygge nettsider er ikke uvanlig. For nettsider vil det derfor være viktig å gjøre ulike «trygghetspunkter» tydelig på nettsiden. Noen trygghetspunkter som kan være viktig er å gi nok informasjon om salgsbetingelser, kontaktinformasjon og evt sertifiseringer.

På deres nettside er det enkelt å finne kontaktinformasjon, informasjon om kjøp-og medlemsvilkår og i tillegg er kundeservice lett tilgjengelig både via chatbokser, mail og telefon.

På deres «Om oss» side ligger det mye informasjon angående det å ha en trygg handel, og de legger vekt på at de er en autorisert forhandler, noe som gir kunder mer tillit til virksomheten.

I tillegg til all informasjonen på nettsiden er også det at Kicks tilbyr betaling via Klarna et trygghetspunkt for mange kunder, da de kan være sikre på å motta varen før de betaler.

8.Kundekommunikasjon

Omdømme og det å ha gode relasjoner til kundene er viktig for de fleste bedrifter og Kicks sørger for kommunikasjon med sine kunder spesielt via Instagram.

De gjennomfører jevnlig Live-streams der de kommuniserer med kunder og har ulike konkurranser med premier. Dette gjør kundene engasjerte og skaper et bånd mellom Kicks-ansatte, kunder, ambassadører og andre gjester i deres livestreams.

De svarer også på ulike spørsmål på video på Instagram, og stiller samtidig spørsmål til publikum for å skape en dialog slik som over.

9.Priser, utmerkelser og artikler

Som nevnt ovenfor er de en autorisert forhandler av et stort antall varemerker. De ble i 2015 kåret til årets butikkjede av Nordic Couincil og Shopping Center da de er pådriver for en bærekraftig utvikling. i 1017 vant de også pris for deres bærekraftige satsning S.H.A.R.E. Det er mye som antyder at virksomheten tar bærekraft alvorlig.

10.Konsept og strategi

På deres nettside fremstår deres forretningside slik:

«Med kunnskap om, og kjærlighet til, alle skjønnhetsinteresserte kvinner og menn skal KICKS med hjerte og hjerne tilby markedets beste veiledning og inspirasjon til de fremste valgene innenfor skjønnhet.»

På «om oss» siden på nettsiden kommer det tydelig frem hvem de er og hva de ønsker å tilby. På Instagram publiserer virksomheten jevnlig innhold og er flinke til å markedsføre seg. Det er tydelig at Kicks ønsker å kommunisere på en mest mulig personlig måte, og de tar i bruk stories og live-streams. På nettsiden tilbyr de også ulike tester og veiledning for å kunne finne de helt riktige produktene for kunden.

Ut ifra nettsiden og av mye erfaring med nettsiden og jobb i kjeden, vet jeg at Kicks ønsker å tilby det lille ekstra når det kommer til produktkunnskap og veiledning. Opplevelsen er like viktig som produktene de tilbyr.

Kilder:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.