Den nye studiehverdagen

Den nye studiehverdagen

Hei og velkommen til min fagblogg i Digital Markedsføring:)

Jeg studerer ledelse og servicestrategi ved Høyskolen Kristiania, og har i den forbindelse startet en fagblogg i faget Digital Markedsføring. Her vil jeg hver uke poste nye innlegg der jeg tar opp temaer fra undervisning og annet som er relevant for faget. Innledende og som mitt første innlegg vil jeg fortelle hvordan koronaviruset har forandret min hverdag som student.

Situasjonen rundt koronaviruset har for de fleste skapt stor usikkerhet. Når det gjelder det å være student, så er det mye som har forandret seg, både på godt og på vondt. 

For min del er det mangelen på det sosiale i skolesammenheng som har vært den største overgangen. I tillegg til usikkerhet når det kommer til økonomi i min situasjon som deltidsansatt. Mest av alt savner jeg det å ha et sted å gå til, det å kunne skille skole fra fritid hjemme. Det å sitte i kantina og diskutere både faglige og ikke faglige temaer. Tror nok ikke jeg er alene om å føle på det sosiale behovet, men allikevel føler jeg det er fullt mulig å få en god studieprogresjon til tross for at situasjonen er som den er.

Den digitale hverdagen var ny og krevende både for forelesere og studenter og når det gjelder motivasjonen, så var ikke den like høy i det første semesteret under pandemien. De fleste av fagene ble vurdert godkjent/ikke godkjent, og motivasjonen for å gi det lille ekstra var ikke like mye tilstede.

Online School Reflections – The Oarsman

Til tross for at motivasjonen og rutinene kanskje ikke er på topp, har muligheten for å se opptak senere gjort det enklere for meg på flere måter. Det er mulighet for å spole tilbake, bruke lengre tid på å notere, og mulighet til å friske opp før eksamen.  Dette er fordeler jeg ikke har hatt tidligere.

Det har vært mye usikkerhet angående om vi studenter får det læringsutbyttet vi er lovet, og i og med at alle hjelpemidler er tillatt under eksamener, vil jeg tro at kravene blir høyere og at flere utnytter denne muligheten. Vi blir derfor nødt til å stole på at vi oppnår det samme læringsutbyttet, og at det blir sikret et godt studietilbud under koronasituasjonen.

Et godt læringsutbytte vil også være avhengig av min innsats og mine rutiner, så målet mitt dette semesteret vil være å gi en ekstra innsats. Jeg tror at det for min del vil være viktig å være ajour med forelesninger og oppgaver, i tillegg til å jevnlig holde kontakten med medelever siden vi alle er i samme båt. Koronasituasjonen vil ikke vare for alltid, og frem til det har bedret seg får jeg gjøre det beste jeg kan for å holde meg motivert i mitt studieløp.

-Silje Søhoel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *